Чисто и с неутрален мирис, HOSSO има свойството да подчертава и придава плътност на естествения вкус на ястията.

Необходими съставки

  • кайма- 300 г
  • моркови- 1 бр
  • ориз- 1 ч.ч.
  • лук- 1 глава
  • чубрица- 1 щипка
  • черен пипер
  • олио Hosso- 3 - 4 с.л.
  • вода- 2 л
  • брашно- 2 с.л.

За застройката

  • яйца- 1 бр
  • кисело мляко- 200 г (половин кофичка)

Начин на приготвяне

Настъргваме моркова и го запържваме в олиото Hosso, докато пусне оранжевия цвят. Прибавяме нарязания лук да се задуши леко при моркова за около 1 минута. Наливаме водата в тенджера, слагаме дафиновия лист, чубрицата и сол на вкус, и слагаме супата да се вари. Правим малки топчета от кайма, които овалваме предварително в брашно и прибавяме към врящата смес. Добавяме предварително измития ориз към супата топчета и варим още 15-20 минути. Отстраняваме супата от котлона и прибавяме черния пипер.

За застройката разбъркайте в чаша или купичка едно яйце и половин кофичка кисело мляко до хомогенна смес. От топлата супа слагаме няколко лъжици в застройката при постоянно бъркане, за да не се пресече яйцето и връщаме застройката в тенджерата.

Вашата супа топчета е готова!

P.S. За разлика от много други ястия, солта се слага в началото, за да не се разпаднат топчетата.

Видео рецепта