Необходими съставки за 4 порции
- 1 пакетче паста лингуини
- 1 глава стар лук
- 4 скилидки чесън
- 2 бр. тиквички
- Скариди- 4бр. на човек
- 200 гр. чери домати
- 200 мл бяло вино
- магданоз
- половин лимон
- Hosso
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Запържете 2-3 минутки лука и чесъна с Hosso в голям тиган.
- Добавете вино и го изчакайте да се изпари малко. Вкусът на виното в комбинация с лука, чесъна и Hosso прави страхотна основа за соса на пастата.
- След това добавете нарязаните на лентички тиквички и нарязаните наполовина черита и запечете още 2 минути.
- Сложете пастата да се вари- извадете я 2-3 минутки преди указанията на опаковката, защото ще довършите готвенето в тигана при соса. Не забравяйте да сложите сол във водата!
- Добавете скаридите в тенджерата при тиквичките и печете по 2 минутки на страна.
- Изцедете пастата от водата и я изсипете в тигана. СЪВЕТ- запазете си малко от водата, защото, ако ви липсва течност в тигана или почне да загаря, можете да изсипете един черпак от водата, в която сте варили пастата. По време на процеса на варене пастата отделя част от нишестето във водата, а тази солена, нишестена вода прави чудесен сгъстител на сосове.)
- Разбъркайте хубаво всичко в тигана, добавете сока от половин лимон, сол и черен пипер на вкус и сервирайте в голям съд.
- Поръсете отгоре малко накълцан магданоз, а може и босилек.
Снимки от приготвянето: