Необходими съставки за 4 порции

  • 1 пакетче паста лингуини
  • 1 глава стар лук
  • 4 скилидки чесън 
  • 2 бр. тиквички 
  • Скариди- 4бр. на човек
  • 200 гр. чери домати 
  • 200 мл бяло вино
  • магданоз
  • половин лимон
  • Hosso
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. Запържете 2-3 минутки лука и чесъна с Hosso в голям тиган.
  2. Добавете вино и го изчакайте да се изпари малко. Вкусът на виното в комбинация с лука, чесъна и Hosso прави страхотна основа за соса на пастата.
  3. След това добавете нарязаните на лентички тиквички и нарязаните наполовина черита и запечете още 2 минути.
  4. Сложете пастата да се вари- извадете я 2-3 минутки преди указанията на опаковката, защото ще довършите готвенето в тигана при соса. Не забравяйте да сложите сол във водата!
  5. Добавете скаридите в тенджерата при тиквичките и печете по 2 минутки на страна.
  6. Изцедете пастата от водата и я изсипете в тигана. СЪВЕТ- запазете си малко от водата, защото, ако ви липсва течност в тигана или почне да загаря, можете да изсипете един черпак от водата, в която сте варили пастата. По време на процеса на варене пастата отделя част от нишестето във водата, а тази солена, нишестена вода прави чудесен сгъстител на сосове.)
  7. Разбъркайте хубаво всичко в тигана, добавете сока от половин лимон, сол и черен пипер на вкус и сервирайте в голям съд.
  8. Поръсете отгоре малко накълцан магданоз, а може и босилек.

Снимки от приготвянето: