Необходими съставки

  • кайма- 500 грама смес
  • лук- 1 глава
  • яйца- 2 бр.
  • хляб- 4 филии
  • сол- 1 ч.л.
  • черен пипер- 1 к.л.
  • чубрица- 1 к.л.
  • брашно
  • олио Hosso

Начин на приготвяне

Слагате каймата в дълбок съд за да може да я размачквате с ръце, прибавяте двете яйца, лука който сте нарязали на ситно, 4те филии който сте потопили предварително във вода и сте ги изстискали, солта, черния пипер, чубрицата.

Размачквате качествено сместа и я оставяте да престой (втаса) 2 часа, за да може съставките да се просмучат в каймата. След което започвате да оформяте кюфтета в чиния, като предварително сте си подготвили в една чиния брашно и ги овалвате и от двете страни и ги поставяте в чиния всичките. След което слагате тигана с олио Hosso на котлона на бавен огън да се затопли и поставяте колкото кюфтета се поберат. Пържите ги всичките след което ги махате всичките и поставяте другите по същия начин, пържите докато ви свършат кюфтетата.

Може да бъдат поднесени със салата по ваш избор.

Видео рецепта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *