Необходими съставки

  • кайма- 500 грама смес
  • лук- 1 глава
  • яйца- 2 бр.
  • хляб- 4 филии
  • сол- 1 ч.л.
  • черен пипер- 1 к.л.
  • чубрица- 1 к.л.
  • брашно
  • олио Hosso

Начин на приготвяне

Слагате каймата в дълбок съд за да може да я размачквате с ръце, прибавяте двете яйца, лука който сте нарязали на ситно, 4те филии който сте потопили предварително във вода и сте ги изстискали, солта, черния пипер, чубрицата.

Размачквате качествено сместа и я оставяте да престой (втаса) 2 часа, за да може съставките да се просмучат в каймата. След което започвате да оформяте кюфтета в чиния, като предварително сте си подготвили в една чиния брашно и ги овалвате и от двете страни и ги поставяте в чиния всичките. След което слагате тигана с олио Hosso на котлона на бавен огън да се затопли и поставяте колкото кюфтета се поберат. Пържите ги всичките след което ги махате всичките и поставяте другите по същия начин, пържите докато ви свършат кюфтетата.

Може да бъдат поднесени със салата по ваш избор.

Видео рецепта