Използвано за овкусяване и дресинг, HOSSO съчетава и хармонизира вкуса и аромата на подправките без страничен привкус, подпомагайки майстора готвач да постигне целения краен ефект.

Необходими съставки

  • маруля- 1 бр. Цезар/Aйсберг
  • пармезан
  • крутони

За дресинга

  • лимонов сок- 1 с.л.
  • аншоа- 2 бр.
  • чесън- 1 скилидка
  • жълтъци- 1 бр.
  • горчица- 1/2 ч.л. дижонска
  • зехтин- 1 с.л.
  • олио Hosso- 1/2 к.ч.
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Първо направете дресинга. Нарежете аншоата и смесете с чесъна.

Разбъркайте жълтъка и го смесете с лимоновия сок и горчицата. Много внимателно прибавете зехтина и накрая олиото Hosso. Разбъркайте дресинга, овкусете със сол и черен пипер.

Накъсайте салатата Цезар, залейте с дресинга, добавете крутоните, поръсете с пармезан и сервирайте веднага.

Видео рецепта