Използвано за овкусяване и дресинг, HOSSO съчетава и хармонизира вкуса и аромата на подправките без страничен привкус, подпомагайки майстора готвач да постигне целения краен ефект.
Необходими съставки
- маруля- 1 бр. Цезар/Aйсберг
- пармезан
- крутони
За дресинга
- лимонов сок- 1 с.л.
- аншоа- 2 бр.
- чесън- 1 скилидка
- жълтъци- 1 бр.
- горчица- 1/2 ч.л. дижонска
- зехтин- 1 с.л.
- олио Hosso- 1/2 к.ч.
- черен пипер
Начин на приготвяне
Първо направете дресинга. Нарежете аншоата и смесете с чесъна.
Разбъркайте жълтъка и го смесете с лимоновия сок и горчицата. Много внимателно прибавете зехтина и накрая олиото Hosso. Разбъркайте дресинга, овкусете със сол и черен пипер.
Накъсайте салатата Цезар, залейте с дресинга, добавете крутоните, поръсете с пармезан и сервирайте веднага.