• Олио? Зехтин?
  HOSSO.

  Рафинирано високоолеиново
  слънчогледово масло

  БЕЗ АЛЕРГЕНИ И ГМО

  Любимото HOSSO
  в нова бутилка!

Предимства

Усвоява се бързо и намалява риска от затлъстяване.
Запазва вкуса и свежестта на продуктите.

Омега 9

съдържание
до 90%

Витамин Е

съдържа естествен
антиоксидант

LDL

понижава лошия
холестерол

Здравословен продукт
от ново поколение

Hosso e перфектен за:

 • пържене и паниране
 • готвене на ястия и замесване на теста
 • овкусяване на салати
  и приготвяне на дресинги

Предимства при употреба:

 • загрява бързо
 • не пръска, не се пени и не потъмнява
 • висока устойчивост на окисляване
 • многократно използване

Търсете Hosso в магазините на:

Поръчайте онлайн от:

За доставка до магазини и ресторанти:

Връзката между храната и здравето е безспорна. Установено е, че от това какво и колко ядем и как го усвояваме, до голяма степен зависи какво ни чака в бъдеще. Здравословното хранене почива на три основни принципа: разнообразие, умереност и индивидуализиране. Тоест трябва да се храним разнообразно, балансирано и съобразно спецификите на нашия организъм, за да поддържаме бодро и безпроблемно всекидневие.

Всяка балансирана диета включва мазнини. Те са един от източниците на енергия за организма и участват в строежа на клетките и тъканите.

Има мазнини, обаче, като транс-мазнините, чиито негативни странични ефекти далеч надхвърлят енергийната им полза за организма. Има и други, чиято наситена химична структура затруднява усвояването им и те сравнително лесно и бързо се натрупват в организма(за повече обща информация за ролята на хранителните мазнини - https://www.eufic.org/en/whats-in-food/article/dietary-fats-infographic).

Има и такива, за които спокойно можем да съберем думите здравословно, вкусно и диетично в едно изречение . . . Запознайте се с HOSSO!

Здравословно

Високо съдържание на Омега 9

Използването на ненаситени, вместо наситени мазнини във вашата диета води до балансиране на нивата на холестерол в кръвта. HOSSO се произвежда от специален сорт слънчогледово масло съдържащо над 80% мононенаситена, Омега 9, олеинова киселина и в това отношение е сред безусловните лидери на пазара.

Структура на основните видове масла

Понижава LDL холестерола

Общоприетото мнение сред диетолозите е, че ненаситените мазнини понижават нивата на холестерола в кръвта, докато транс мазнините и наситените масла го повишават. Правят го, но по различен начин.

 Линолова
(Омега 6)
Олеинова
(Омега 9)
Транс МКПалмитова
(НМК)
LDL
HDL
Общ холестерол

С високото си съдържание на мононенаситена (омега 9) киселина, HOSSO понижава нивото на общия холестерол основно за сметка на понижаване на нивото на „лошия“ LDL холестерол без да влияе съществено на добрия HDL холестерол. По този начин то може да неутрализира и дори да обърне негативния ефект от умереното консумиране на наситени масла, цялостно подобрявайки съотношението общ/добър холестерол.

Устойчивост на окисляване

Допълнителен здравословен ефект носи и високата устойчивост на HOSSO към окисляване (гранясване), както при съхраняване в обикновени условия, така и при високо температурен режим на обработка.Когато едно олио се окислява, се образуват нежелани химически съединения, наричани с общото название „общи поляризирани вещества“. При маслата тип HOSSO тези процеси текат от 2 до 4 пъти по-бавно в сравнение с олиата с високо съдържание на полиненанситени мастни киселини.

Вкусно

Уважение към ценителите на храната

Чисто и с неутрален мирис, HOSSO има свойството да подчертава и придава плътност на естествения вкус на ястията. Използвано за овкусяване и дресинг, HOSSO съчетава и хармонизира вкуса и аромата на подправките без страничен привкус, подпомагайки майстора готвач да постигне целения краен ефект.
При пържене, HOSSO ненатрапливо „запечатва“ продукта със златиста, хрупкава коричка, запазвайки го свеж, сочен и лек отвътре.
С HOSSO и най-баналните ястия излъчват изтънченост, грижа и уважение към ценителите на храната.

Диетично

Не се натрупва в организма, не омазнява продуктите

Човешкият организъм сякаш притежава вграден механизъм за поддръжка на толкова мононенаситени (омега 9) масла, колкото са му необходими. Ако се налага, той може да ги генерира от други вещества, а ако получи излишък – без проблеми и странични ефекти се освобождава от тях. Това, за разлика от наситените мазнини, силно намалява риска от натрупване в организма, от затлъстяване и свързаните с него проблеми.
При пържене HOSSO има свойството да не се просмуква в продуктите и да не ги омазнява. При пържене на зеленчуци и кореноплодни пестеливостта на просмукване на HOSSO е още по-изразена. Така можете да се насладите на вкусна и разнообразна диета, при съществено намаляване на неволния прием на мазнини.

Търсете Hosso в магазините на:

Поръчайте онлайн от:

За доставка до магазини и ресторанти:

Усети разликата!
Наслади се на здравето!

facebook-squareyoutube-squareinstagram